Sziasztok kedves olvasók!
Újabb sütivel jelentkezek:). Ez is saját találmány ám. Már másodjára csináltam meg ezt a sütit. Amikor először csináltam extraóriás adag sárgabarackom volt, de mára abból már csak a lekvár maradt meg így összeturmixolt sárgabarack helyett lekvárból csináltam a habot. Így is fincsi lett, sőt sztem lehethogy jobb is lett mint a múlltkori. Az alap aze egy piskóta volt. Előző postomban olvashatjátok, hogy hogy készítsétek és mi kell hozzá.
Mi is kell hozzá?
a habhoz:
- 250 ml habtejszín
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vanilincukor
- 10 evőkanál baracklekvár
a kenéshez:
- kb 10 evőkanál lekvár
A piskótát kerek tortaformában megsütöttem. Vízszintesen kettévágom és az alját megkenem baracklekvárral.
A habtejszinbe belekeverem a cukrot és a vanilincukrot, majd pedig jó keményre felverem. A felvert habhoz hozzá keverem a baracklekvárt. Vastag rétegben megkenem vele a piskóta tetejét.